Menu

Het strand restaurant is geopen vanaf 11 uur;

De keuken is doorlopend geopend vanaf 12 uur;

Graag tot ziens bij Moio Beach!

reserveren bij moio beach

It's Windy

Dit voorjaar is het zo ver: De eerste editie van It’s Windy!

Het wordt een hele toffe dag vol actie, met een drankje en wat muziek er bij. Maar vooral ook met wind! Helaas kunnen we nu nog niet zeggen wanneer de wedstrijd plaats zal vinden. We weten namelijk nog niet wanneer de wind goed staat en ze ook hard genoeg is. Voor de wedstrijd zijn een aantal weekenden geselecteerd. Zodra het op een van deze dagen genoeg waait is het zo ver. Dan gaat het licht op groen en gaan we er voor!

It’s Windy wordt de Big Air Kitewedstrijd in Cadzand-bad. De host van de wedstrijd is Moio Beach. Voor de wedstrijd kan er daarom mooi gebruik gemaakt worden van de kitespot die voor de deur ligt. Deze ligt tussen de gele boeien. De wedstrijd wordt samen met Cadzandsports georganiseerd.

Bij Big Air gaat het om hoogte en extremiteit. Dit wordt beoordeeld door een jury. De hoogte van de sprongen worden gemeten met de Surfr.app om de jurering zo eerlijk mogelijk te maken. De deelnemers gaan dus met een telefoon het water op die razendsnel laat weten wat de hoogte, hangtime, sprongafstand en snelheid van de trick is. Alleen gaat het dus niet alleen om de hoogte, maar ook om bijvoorbeeld hoe extreem je trick is en hoe smooth je landing is. Daar zal de jury dus goed op gaan letten.

De wedstrijd word gehouden in verschillende rondes. In elke ronde zijn er verschillende heats. Als je je eerste heat niet wint is het nog niet gelijk klaar. Iedereen krijgt namelijk de kans om minstens in twee heats te varen. Als je je eerste heat wel weet te winnen mag je een ronde overslaan en ben je al zeker van je plek in een van de volgende rondes.

Het wordt dus een hele vette dag vol actie en plezier!

Schijf je hier in