Menu

"Stap binnen in de betoverende wereld van Moio Beach, waar het strand van Cadzand wacht om je te omarmen.

Wij heten je welkom op elk moment, behalve op donderdag. Een tafel reserveren is niet nodig, kom gezellig langs.

Wij kijken ernaar uit om je binnenkort te begroeten bij Moio Beach!"

Herfst Beach Days 2021

In de herfstvakantie van 2021 waren er maar liefst 17 deelnemers voor de beachdays.

Deze stoere jongens en meisjes waren wel gemotiveerd om verschillende strandactiviteiten te doen gedurende hun herfstvakantie.

De dag begon onder de strandtent, waar de deelnemers elkaar leerden kennen bij de voornaam, en de leeftijd van elkaar leerden kennen.

Ook Lonneke en Ricardo stelden zich voor, zij deden de begeleiding van deze zeventien stoere jongens en meisjes, en samen hebben ze op een veilige manier van activiteiten kunnen genieten, zoals bijvoorbeeld het powerkiten, het skimboarden en het supersuppen. De temperatuur buiten, en van het water mocht de stoere deelnemers niet baten. Zij hebben alles getrotseerd, en kregen tussendoor een blikje fris, en een soft-ijsje achteraf als beloning.

Skim boarden

Het skim boarden is een activiteit waar je leert te ‘glijden’ over het water. Het is best even moeilijk, maar dat gevoel dat je hebt als je over het water scheert, is onbeschrijflijk. Vooral als je zelf de aanloop neemt, en op de plank springt terwijl hij beweegt. Hier zie je hoe Roderick heel de branding skimde.

Powerkiten

Het powerkiten is het besturen van een speciale vlieger, die dankzij zijn figuur de wind het beste opvangt. En dus het hardste trekt aan de bestuurder. NASA gebruikt ook dit soort vliegers om hun raketten weer zachtjes op de grond te laten landen.

Dit was voor deze 2 dames geen probleem, zij hadden de vlieger goed onder controle.

Supersup

Het supersuppen is niet altijd even makkelijk, vooral naar het water toe en van het water af naar het paviljoen lopen, als het laag water is zorgt voor stemmingswisselingen onder de deelnemers.

Wat we niet kunnen zien op de foto is dat deze stoere jongens en meisjes super goed deze Cadzandse branding hebben getrotseerd op de surfplank.

Shootout

Écht pijl en boog schieten op elkaar, met een echte pijl en boog! Wel een grote bol aan het uiteinde van de pijl natuurlijk, want het is maar een spelletje. Ricardo stelde zich ook nog beschikbaar als levend en bewegend doelwit, zodat de kinderen konden oefenen. Ricardo is helemaal bont en blauw geschoten door de deelnemende scherpschutters.

< Terug naar het nieuwsoverzicht