Menu

"Stap binnen in de betoverende wereld van Moio Beach, waar het strand van Cadzand wacht om je te omarmen.

Wij heten je welkom op elk moment, behalve op donderdag. Een tafel reserveren is niet nodig, kom gezellig langs.

Wij kijken ernaar uit om je binnenkort te begroeten bij Moio Beach!"

Raphaël Hennekeij @ Scalda

Raphaël Hennekeij volgt met veel plezier de opleiding tot zelfstandig werkende kok bij Scalda.

Raphaël is 19 jaar en een echte Groedenaar. Zijn vrije tijd brengt hij het liefst met zijn vrienden of op het voetbalveld door. Maar ook was hij van jongs af aan al regelmatig in de keuken te vinden. Opa Piet was bakker en daar begon de passie voor het bakken en koken.

Sinds vier maanden volgt Raphaël de prakrijkroute (BOL) tot zelfstandig werkende kok. De opleiding bestaat voor een groot deel uit stage. Gemiddeld volgt hij 1 dag per week lessen. De lessen zijn vaak op locaties in de buurt, de klassen zijn klein en er is veel persoonlijk contact met de leraren. Je kunt alles zelf plannen en werkt voor een groot deel zelfstandig en in eigen tempo. Volgens Raphaël, die liever niet in boeken zit te turen, is dit een heel groot voordeel. Deze werkwijze ervaart hij als prettig en zou het ook zeker bij anderen aanbevelen.

Zijn stage doet hij bij Moio Beach in Cadzand. Dit is een strandpaviljoen met net een beetje extra. De keuken is exclusief, met enkel verse veelal lokale producten. Er werken ervaren en goed opgeleide koks. Er is dus veel te leren, te proeven en te ervaren. Raphaël heeft een erg goed recept voor Pulled pork. Dit vindt ook de chef-kok. Het recept zal binnenkort dan ook op de nieuwe menukaart shinen. Kleine tip bij het maken van Pulled pork: gebruik rookhout en sudder het vlees in zijn eigen jus langzaam gaar.

Wat de toekomst brengt voor Raphaël weet hij nog niet precies. In ieder geval wil hij blijven koken, misschien een stage in het buitenland en wie weet ooit een eigen restaurant vol met overheerlijke Italiaanse gerechten. Gewoon simpel, goed en lekker. Maar voorlopig is hij nog druk met zijn opleiding bij Scalda.

< Terug naar het nieuwsoverzicht